SILVER je vaš idealan partner. Nudimo širok dijapazon usluga jer imamo izgrađenu mrežu sa preko 20 partnera iz oblasti metalne industrije.

Nudimo usluge struganja, glodanja i brušenja metalnih delova. Koristimo konvencionalne i CNC mašine, kao i CNC obradne centre. Na visokoproduktivnim mašinama obrađujemo legure čelika, aluminujuma, drugih obojenih metala i plastike. Možemo ponuditi izradu vrlo zahtevnih i preciznih mašinskih delova prema tehničkoj dokumentaciji klijenta ili prema gotovom uzorku. Možemo obrađivati: šipkaste materijale, cevi, OK šipke i kvadratne firkete.

Lasersko sečenje i savijanje pločastih materijala

Lasersko sečenje se vrši na automatizovanim mašinama i predstavlja vrlo ekonomičan i brz način proizvodnje. Pogodno je za izradu prototipova ali i za serijsku proizvodnju. Prednost ovog tipa obrade je pre svega u preciznosti i mogućnostima dobijanja glatkih površina kojima nije potrebna dodatna obrada. Maksimalna debljina materijala je 8 mm. Ukoliko je materijal deblji sečenje se vrši plazmom ili waterjet-om. Osim sečenja nudimo i uslugu savijanja pločastih materijala, i to: ugaono savijanje, savijanje na valjcima i savijanje segmenata, CNC savijanje sa hidrauličnim presama.

Izrada alata i celih sklopova

Razvoj, projektovanje i izrada alata vrši se pomoću savremenih CAD/CAM programa na CNC i klasičnim mašinama prema 2D, 3D crtežu ili uzorku. Drugi korak je konstrukcija alata, zatim slede proizvodnja komponenata samog alata, sklapanje, kao i testiranje ispravnosti i funkcionalnosti. Nudimo izradu svih vrsta alata male i srednje veličine.

Plastifikacija metalnih elemenata

Vršimo usluge plastifikacije svih vrsta metala (aluminijum, gvoždje, čelik, bakar, mesing ..) Plastificiranje je moguće za gotov proizvod, kao i zaseban metalni element. Maksimalni volumen celog proizvoda koji plastificiramoje 3x2x2m. Mogu se plastificirati celi proizvodi ali i pojedinačni metalni elementi. Plastificiranje metala pruža najviše standarde antikorozivne zaštite, zaštitu od mehaničkih oštećenja i spoljnih uticaja. Garantujemo postojanost boje.

Izrada metalnih bravarskih konstrukcija

Nudimo uslugu izrade metalnih konstrukcija od cevi različitih dimenzija za ograde, kapije, zaštitne rešetke, gelendere… Bravarske konstrukcije se rade na osnovu projekta koje klijent dostavi, sa naznakama dimenzija i eventualnih specifičnosti. Metalne konstrukcije se izrađuju od različitih profila a u skladu sa projektom i dogovorom sa klijentom. Uslugu montaže nudimo ukoliko je moguće celu konstrukciju bezbedno transportovati. Štancovanje metala na presama Raspolažemo presama sa različitim silama zatvaranja. Nudimo uslugu izrade metalnih elemenata štancovanjem i to od jednostavnijih do vrlo složenih metalnih komponenti.

Izrada svih vrsta opruga

U partnerstvu sa renomiranim proizvođačima opruga nudimo širok dijapazon ovog proizvoda: pritisne opruge, zatezne opruge, torzione opruge, lisnate i tanjiraste opruge i specijalne vrste opruga. Opruge su izrađene od kvalitetnih i savremenih materijala.

Sklapanje i kompletiranje gotovog proizvoda iz više elemenata

Osim proizvodnje posebnih elemenata, nudimo i usluge proizvodnje gotovih proizvoda i/ili sklapanje više delova u krajnji proizvod. Krajnja faza svake proizvodnje je testiranja kvaliteta. To podrazumeva proveru funkcionalnosti proizvoda i proveru da li su ispunjeni svi kriterijumi po specifikaciji klijenta.